bokus-play-logo

Librivox

Librivox är en av världens största gratis ljudboktjänster. Tjänster drivs med hjälp av eldsjälar som spelar in ljudböcker och lägger upp dem gratis på hemsidan.

Librivox är helt gratis! Men har ett lägre utbud än andra tjänster samt är kvalitén på ljudböckerna inte lika bra som hos premiumtjänsterna. Fast det stoppar dig inte från att testa på tjänsten och se ifall det finns något du gillar!

Stort utbud!

Hög ljudkvalité!

Obegränsad streaming

Bästa svenska appen

Billigt abonemmang

14 dagar gratis!

Om Librivox

Företaget drivs av volentärarbete och alla inspelade ljudböcker är publik domän. Detta innebär att alla ljudfiler finns gratis att ladda ner på internet. Man får då göra vad men vill med dessa ljudböcker. Användarna som anväder Librivox är de själva som spelar in ljudböcker. Många av de inspelade ljudböckerna kommer därför vara väldigt gamla och kanske inte innehålla kvalitén ni letar efter. För att spela in din egna ljudbok behöver du endast ha en dator och en mikrofon, inte mer. Vem som helst får vara volentär och spela in sin egna ljudbok. Innan du spelar in borde du göra en 1 minuters test för att dubbelkolla så din setup fungerar korrekt. Använd Librivox redan nu direkt på Librivox hemsida. Klicka här för att testa redan idag, vad väntar du på?

Historia

Företaget startedes 2005 av Hugh McGuire. Hugh McGuire har jobbet med ett öppet internet sedan dess. Han är även författare och redigerar böcker. Tjänsten har många sammabetspartners som gör att det går runt. 2010 hade de en charity där de drog in $20 000 vilket betalde utgifterna flera år frammåt, år 2013 drog de in $50 00. Vill ni donera och hjälpa företaget att fortsätta existera kan ni göra det här.

Tjänsten var inspererat av AKMA’s ljud volentärs projekt som var grunden för Lessig’s tjänsta bok “Free Culture”.