Populära ljudböcker 2020

Här hittar du de populäraste ljudböckerna. Vill du lyssna på en ljudbok men vet inte vilken du ska välja? Här listar vi populära ljudböcker och recenserar dem. Vi uppdaterar listan kontinuerligt så du alltid hittar de allra populäraste.

Nedan finner du populära ljudböcker 2020 som vi har lyssnat på och recenserat. Vi beskriver varför vi tycker du bör lyssna på ljudboken, samt vilket betyg vi ger den. 

Vilka böcker är med i Populära ljudböcker?

När vi läst en ljudbok bedömmer vi dem efter olika kriterier. Hurr upplevde vi uppläsaren? Hade hen bra inlevelse? Kände man sig som en del av boken etc. Vi bedömmer också så klart innehållet av boken. Var berättelsen bra? Var dialogerna trovärdiga, kan jag leva mig in i denna boken.

Alla våra kriterier är relativa då det beror på genret också. Är det en faktabok kanske det inte är så viktigt om man drömmer sig in i världen. Detta leder till att boken kan vara hur bra som helst, storyn kan vara fantastisk men om uppläsaren inte brinner för boken och gör ett bra jobb är det ingen ljudbok vi kan lägga in i listan som en populär ljudbok 2020.

Böckerna vi recenserar är böcker vi själva anser är läsvärda, men även också böcker som är nysläppta och som är i rampjuset. Vi recenserar alltså både gamla så väl som nya böcker.

Var kan jag lyssna på ljudböckerna?

Ljudböckerna går att lyssna på hos flera olika aktörer. De aktörer vi recenserar och jämför är Audible, Audiobooks.com Bokus Play, Bookbeat, LibriVox, Nextory och Storytel. Dessa olika apptjänster är uppbyggda på olika sätt och har sina för och nackdelar. Använd någon av ljudboks apptjänsterna för att lyssna på böcker. Du kan prova varje tjänst upp till 14 dagar gratis. Klicka på tjänsten du är intresserad av eller gå in på startsidan och läs om de olika skillnaderna.